Virksomhedernes bæredygtighedsrapporter

20 juni 2020 Lotte Hindsberg

I dag er de fleste mennesker meget optaget af bæredygtighed, miljø og klima. De vælger ofte at handle med virksomheder der har en bæredygtig profil og som aktivt arbejder for en bæredygtighed produktion. 

Det betyder også at mange virksomheder udfærdiger en årlig bæredygtighedsrapportering der nøje fortæller hvad virksomheden både internt og eksternt gør for at fremme bæredygtigheden. 

Intern kan det f.eks. være at de rengøringsmidler der benyttes til rengøring er svanemærket. At den daglige kaffe er økologisk og fairtrade. At man har installeret klima og energivenlige varmeløsninger rundt omkring på kontorerne. Som virksomhed er det muligt at blive certificeret i bæredygtighedsrapportering.

Certificering i bæredygtighedsrapportering

Hvis i som virksomhed mener det alvorligt med at i ønsker jer at være bæredygtige, er det muligt at i og jeres medarbejdere kan komme på et 2 dags kursus i, hvordan i kan udvikle jeres virksomheds arbejde med bæredygtighed.

Det er et kursus hvor i bliver undervist i værdien af bæredygtighedsrapportering, hvordan i indsamler og præsentere jeres data og hvordan i indgår i en dialog med jeres virksomheds stakeholders. 

FN’s 17 bæredygtige verdensmål

FN’s 17 verdensmål også kaldet SDG’ere (Sustainable Development Goals) er små og konkrete bæredygtighedsmål, der senest skal være indfriet i 2030. Dvs. om mindre end 10 år. Ud af de 17 verdensmål er der mindst 6 der er relevant for samtlige virksomheder. Både de danske og de internationale:

  • 3. Sundhed og trivsel
  • 6. Rent vand og sanitet
  • 7. Bæredygtig energi
  • 8. Anstændige jobs og økonomisk vækst
  • 12. Ansvarligt forbrug og produktion
  • 17. Partnerskab for handling

Pkt. nr. 3 sundhed og trivsel, handler blandt andet om at producere gode og sunde produkter, der er fri for giftige kemikalier, imens de andre 5 mere handler om virksomhedernes ansvarlighed i deres værdikæde. Det nytter ikke at snakke om bæredygtighed, samtidig med at man underbetaler fattige mennesker i 3. verdenslandene, beskæftiger sig med børnearbejde eller udleder giftige kemikalier ud i miljøet.

Flere Nyheder