Vigtige begreber at forstå i forbindelse med gæld og inkasso

01 september 2021 emilie_jacobsen

Har du fået en henvendelse fra et inkassofirma, er det ikke sikkert, at du helt forstå, hvad der står i den. Der er mange fagbegreber forbundet med inkasso. Det er nogle, som de færreste lægmænd helt præcist ved, hvad betyder. 

Derfor kan det være rart for dig at se i en inkassoordbog. Den har det anerkendte inkassofirma Debtia skabt. Der beskriver de alle de begreber, der kan være rare for dig at forstå i forbindelse med gæld og inkasso. Her kan du læse om nogle af dem. Ordbogen hos Debtia er dog langt mere uddybbende end her. 

Inkassoloven

Inkassoloven er den lov, der beskriver, hvordan en inkassosag skal foregå. Den sikrer, at din sag ikke bare kan blive sendt til inkasso med det samme. Du skal have fået et brev om, at din sag bliver sendt til inkasso, hvis du ikke betaler. Derudover beskriver loven, hvordan inkassofirmaers personale skal opføre sig. 

Forældelsesloven 

Hvis du skylder en person penge, har de ikke krav på pengene i al evighed. De har tre år til at kræve, at du betaler pengene tilbage. Hvis de ikke har krævet at få pengene tilbage i løbet af tre år, bliver sagen regnet for at være forældet. Der er dog undtagelser til det, for eksempel hvis du skylder penge i banken. I det tilfælde er forældelsesfristen på hele 20 år. 

Gældssanering 

Har du en stor gæld, har du sikkert overvejet, om du kan få gældssanering. Det betyder, at det bliver udregnet af professionelle, hvor stor en del af din gæld du egentlig vil have mulighed for at betale tilbage. Du slipper sjældent for hele din gæld med en gældssanering, men du kan slippe for at have en stor gæld hængende over hovedet resten af dit liv. De professionelle bestemmer, hvor lang tid du skal afdrage på gælden, indtil resten af gælden slettes. 

Flere Nyheder