Sådan holder du dit trægulv

13 april 2021 Maya Hindsberg

Hvor ofte er det, at du skal slibe dit gulv, og hvordan er det, det fungerer med vedligeholdelse og overfladebehandling? Der vil nemlig komme et helt naturligt tidspunkt, hvor gulvet er blevet så slidt, at det er på tide at gøre noget ved det. Det kan være, når lakken er blevet slidt igennem, eller når overfladen er blevet utroligt ridset og hakket. Afslibning kan dog ikke bare ske i tide og utide, da gulvet vil blive tyndere og tyndere hver gang, selv hvis det er den mest nænsomme afslibning.

Mængden af slibninger afhænger både af slidtagets tykkelse, og hvor meget det er nødvendigt og fjerne. Derfor skal det også siges, at du ofte kan friske op med en grundig afrensning og ny behandling, hvis du har et olie eller sæbe behandlet gulv. Et lakeret gulv er mere problematisk, da det enten skal fjernes med en afslibning, eller før det er blevet slidt igennem, der er ingen mellemvej. Hvis du gerne vil have hjælp, så undersøg evt. gulvkanonen.dk.

Gør det selv?

Når du skal fikse dit gulv, er der nogle, som egentlig tænker, at de gerne vil gøre det selv. Hvis du skal have høvlet gulvet, så er det dog en dårlig ide at gøre det selv. Det skal dog kun til, når gulvet er meget ujævnt og medtaget. Gulvafslibning kan du dog godt selv fikse. Det kræver dog, at du har tiltro til dine egne evner, som gulvsliber.

Hvis ikke du har det, så bør du virkelig overveje at hyre en professionel gulvmand til at slibe gulvet, da skaden kan være svær at gøre op med igen. Hvis du vælger at fortsætte med det, kan du forholdsvis nemt leje maskiner i et byggemarked eller hos en farvehandler. Det skal dog siges, at selvom det kan lyde som en nem opgave, så kræver det en del håndværksmæssig kunnen, at gøre det selv og det er ikke alle, der har tid eller tålmodighed til det.

Flere Nyheder