Rekruttering af sælger er ikke altid en ønskværdig opgave!

26 juli 2020 Anders Lundtang Hansen

Der er jo heldigvis forskellige måder, hvorpå man har brug for rekruttering af sælger, for det kommer jo meget an på, hvad det er for en opgave, man skal have vedkommende til at bestige.

Nogle mennesker er jo uddannede sælgere og elsker alt ved sælgerfaget, hvor de måske ligefrem har en drømmestilling, der bringer dem rundt i verden med frynsegoder og er dem godt betalt, hvor de ligefrem håber at kunne headhuntet til den jobstilling.

I så fald er det ikke så kvalmende at lave rekruttering af sælger, for man ender næsten i et luksusproblem, hvor man får svært ved at skulle selektere mellem af de gode forslag af sælgere, man enten bliver kontaktet af, eller som man selv finder frem til.

Specielt hvis man ligefrem slår en stilling op med at søge sådan en sælger, så kan der komme mange ansøgninger at skulle igennem.

Dog er alle opgaver i sælgerfaget ikke lige ønskværdige, hvorfor man måske ender med at skulle foretage rekruttering af sælger til en stilling, der måske er røven af fjerde division og kun lige niveauet over at skulle være affaldssorteringsperson.

Dette kunne være i forbindelse med, at man skal være telefonsælger. Generelt har denne branche ikke så godt et rygte, og mange mennesker hader jo den slags opkald, hvorfor der også er gjort meget i nyere tid for, at man skal give samtykke til at få den slags opkald.

Så gør firmaerne meget for, at man får skjult metoderne til, at man giver den slags samtykke.

Således skal man rekruttere en sælger, der måske ikke er uddannet den vej eller reelt ønsker at have sådan et arbejde, men vedkommende skal måske i jobaktivering, eller man kan simpelthen ikke selv se, hvad man skal gøre for at tjene til dagen eller vejen.

Her ender man næsten med at skulle overtale folk til at påtage sig den opgave som sælger.

Flere Nyheder