Lad en dygtig bogholder holde styr på dine regnskaber

15 september 2020 Astrid Pedersen

Er du selvstændig erhvervsdrivende – og slås du konstant med bogføring og momsregnskab? Så er det måske en god idé at overveje at alliere dig med en dygtig bogholder.

Hvad laver en bogholder?

En bogholder er en form for regnskabs medarbejder som har specialiseret sig inden for opgaver der vedrører bogføring.

I gamle dage stod virksomheders regnskaber opført i fysiske bøger – og det var bogholderens opgave at opdatere disse bøger på daglig basis og sørge for at er var balance i indtægter og udgifter, og i kredit og debet. Nu om stunder er de traditionelle bøger skiftet ud med avancerede digitale regnskabs programmer – men bogholderen har beholdt sin originale stillings betegnelse.

Blandt bogholderens opgaver finder du blandt andet løbende bogføring af udgift bilag og optagenelse af udgifter og indtægter således at regnskabet til hver en tid er i overensstemmelse med virkeligheden. Det er bogholderens fornemste opgave til hver en tid at kunne præsentere et smukt og transparent regnskab, som du kan bruge til at godtgøre din virksomheds likviditet og kredibilitet.

Samtidig vil din bogholder sørge for at fakturaer opkræves og at der udsendes eventuelle bøde i forbindelse med for sen behandling. Det er også din bogholder som forestå lønkørsel og korrekt opgivelse og indbetaling af moms. Og så kan din bogholder sørge for at dit regnskab er gjort klar til den årlige revision således at du ikke bruger dyre revisor kroner på denne opgave.

Skal jeg ansætte en bogholder?

Den gode nyhed er at du ikke behøver at ansætte en bogholder fast på fuld tid. Du kan sagtens nøjes med at indgå et samarbejde med en dygtig freelance bogholder som kan afsætte nogle timer hver uge til at gennemgå virksomhedens ”bøger”. Hos MK Bogføring finder du en dygtig og erfaren bogholder i Korsør som står klar til at tage sig af din bogføring – læs mere på mk-bogforing.dk

Flere Nyheder