Kræver din jobsituation et krancertifikat?

14 juni 2021 Anders Lundtang Hansen

Du er måske til jobsamtale et sted, hvor du på baggrund af et jobopslag har sendt en motiveret ansøgning for at komme til samtale – som du nu har landet!

Der var nogle kompetencer, som der blev efterlyst i opslaget, som du opfyldte til fulde og mere til, mens andet kunne du lære, og nogle ting evnede du ganske enkelt ikke, men det var trods alt få punkter.

Det var netop sådan noget med, at du ikke havde certifikat til kran, men du regnede med, at det var en bagatel, fordi der kunne komme arbejde med kranarbejde.

Du opdager så, at det faktisk er en essentiel del, så selvom du har mange gode kompetencer, erfaring og viden til at besidde denne stilling, så må de takke nej til dig på baggrund af denne ene lille ting.

Så hvis der bliver efterlyst, at man har krancertifikat, så er det enten fordi, det er en nødvendighed, eller det bliver svært med at klare sig i jobbet uden dette.

Der kræves krancertifikat til denne stilling

Man kan jo lidt sammenligne det med langturschauffører i lastbil, der heller ikke kan leve uden deres lastbilkørekort, og er man almindeligt bud i bil, så har man også brug for sit kørekort.

Og er man grønt bud på cykel, så skal man jo kunne cykle.

Så selvom det måske ikke ligefrem er en stilling i byggebranchen, du søger, så er det værd at overveje, at der nok er en god grund til, at man efterlyser certifikat til kran i stillingsopslaget.

Selvom det måske ikke bliver slået stort op, så kan man næsten regne ud, at det vil øge ens chancer for at få jobbet, hvis man får anskaffet sig sådan et certifikat.

Selv hvis man så stadig ikke får det givne job, så øger det stadig chancerne i fremtiden, hvis man har det her certifikat, fordi man nu besidder flere kompetencer.

Flere Nyheder