Fordelene ved at bruge et BMS anlæg

18 maj 2020 Anders Lundtang Hansen

BMS-anlæg er ikke en forkortelse for noget frækt eller uartigt, bare så vi lige har det af vejen, hvis du har den slags tankegang.

Det er faktisk noget både gavnfuldt, der i sidste ende kommer dig og mig til gode, hvis man forstår at bruge det korrekt, men før vi kommer så langt, så vi lige prøve at se på et scenarie, du måske godt kender lidt til.

Dette gælder både, hvis der er tale om din egen private bolig, eller hvis du er ude i et kontormiljø eller lignende.

Du får din vanlige el-regning, og du er ved at falde ned ad stolen, for du havde bestemt ikke regnet med, at den var steget så meget!

Du vidste godt, at der ville komme til at ske en mindre stigning, hvorfor du også havde indført nogle mere energibesparende og energivenlige elementer i husstanden og udskiftet andre ting, hvor der kunne spares – og måske helt fjernet nogle.

Men du følte stadig, at du famlede lidt i blinde, for godt nok kunne du notere dig, hvad el-måleren sagde, men i sidste ende var det lidt ligesom at få en karakter på en given opgave:
Det kunne svinge i dit sind mellem, om det blev godt eller skidt, og i sidste ende blev du da også overrasket det.

Du mangler derfor et system, der løbende kan fortælle dig, hvordan situationen ser ud lige nu med energiforbruget i hele hytten.

Og det er jo så her – godt gættet – at du får kendskab til et BMS-anlæg.

Det er kort fortalt at anlæg med en skærm, hvor du kan overvåge energiforbruget i dit hjem eller arbejdsplads og samtidig regulere det efter, hvad du gerne vil have de enkelte enheder til at være på, da de alle er koblet op til det her system.

Nemmere kan det da næsten ikke blive!

Stadig lidt forvirret? Så bliver det hele opklaret for dig her: https://ctsgruppen.dk/ 

Flere Nyheder