En god start som leder starter fra bunden

07 april 2021 Anders Lundtang Hansen

Som leder kan du bare ikke alt.

Så simpelt er det sagt, om du så har uddannet dig i mange år til at blive en god leder, eller om du er blevet kastet ind i rollen til at skulle være leder, om du havde lyst til det eller ej.

Der er jo også dem, der har måttet tage kurser i den slags, fordi de kunne se, at i kraft af den position de sad i, så skulle der også nogle lederevner til.

Nogle mennesker er bare medfødt med et talent for den slags, mens andre gør det mere mekanisk hele livet og tror, at det er noget, de evner, men som de aldrig bliver gode til – og det kan ses.

Men det starter alt sammen med, at man erkender, at man simpelthen har nogle begrænsninger, som man ikke kan overkomme, eller hvor man bare indser, at hertil kan man ikke mere.

Man er en god leder, men så er man heller ikke mere

Derfor skal man tage det i opløbet, hvis man ved, at man ender i en situation, hvor man skal kunne agere leder i en eller flere situationer, selvom det ikke er oplagt eller noget, som man lige havde lyst til at tage sig til.

Således skal man måske også lære at sige til sig selv, at man har sine begrænsninger, som man forsøger at blive bedre til eller opøve, mens der er andet, som man simpelthen ikke magter, eller som man ikke bliver i stand til at kunne overskue.

Og det er helt fair, for det er netop et tegn på en god leder, at man ved, hvornår man skal sige fra, og hvornår man skal tage teten.

Nogle gange kan andre påpege det for en, og så skal man lytte; hvilket man specielt skal gøre, hvis det er nogle mennesker, som man har stor tiltro til.

Flere Nyheder