Bobleplast skal man sådan set være lidt forsigtig med

26 juli 2020 Anders Lundtang Hansen

Bobleplast er først og fremmest beregnet til at pakke ting ind i, specielt når man sende dem med posten, eller de skal beskyttes, når man transporterer dem på anden vis via for eksempel ved flytning.

Materialet sørger for, at den givne enhed har lidt bevægelsesfrihed, så nogle enkelte rysteture undervejs ikke ville forårsage skader ved, at enheden var sat i spænd; men det omvendte med at det lå næsten løst i en kasse, ville nok også medføre, at det gik i stykker.

Ved at der er de givne bobler på plasten, så er der lidt mulighed for, at der er lidt modstand at give af, så det indpakkede netop kan bevæge sig en smule uden at gå i stykker ved at rasle rundt, men heller ikke ved at ligge løst.

Men så er der jo også dem af os – store som små – der nogle gange kan se det som legetøj eller ligefrem terapi.

Der er nemlig noget behageligt ved at poppe disse bobler i plasten, hvor man så skal huske på, at hvis man popper for mange af disse, så virker plasten ikke efter hensigten, man skal bruge mere af det, eller man bliver nødt til at skrotte det i sidste ende.

Nogle mennesker kan ligefrem tricks, hvor de kan poppe virkelig mange i træk ved en håndvending.

Specielt børn kan bruge lang tid med at lege med den slags, men faktisk skal man ikke overlade bobleplast til børn, uden de er under opsyn – specielt ikke de helst små.

For man kan risikere, at de kommer til at vikle sig ind i det, specielt hvis der er meget af det, og så kan det blive virkelig svært at komme ud af igen, da det har en tendens til at sætte sig fast.

Barnet kan gå i panik og ende med at blive kvalt i det.

Så husk altid på, at vi her ikke har at gøre med legetøj, men noget til praktisk brug.

Flere Nyheder